Nina Ivanovich
Profesor de Dans Istoric la Academia de Balet Vaganova, Laureata a concursului „Youth, skill, modernity„ din Dresden Profesor de dans istoric si stretching

Nina Ivanovich s-a nascut pe 28 octombrie 1961 in orasul Turda (Romania). A absolvit Academia de Coregrafie din Leningrad A.Ya.Vaganova (profesori: NF Uhova, GPKonischev, APBosov, TI Shmyrova, A.Maho).

Din 1980-1982 a studiat la București cursuri de regie „Roma-film“. În 1994 a absolvit Pedagogia la Academia de Balet Vaganova (profesori: I.A.Trophimova, L.Ye. Goncharova, G.P.Konischev, N.N. Serebrennikov). Nina a lucrat în teatrul „Young Ballet” (1980-1986), Opera și Balet „Opera Ateneum”, București (1980-1986). A fost organizator si director artistic al Teatrului „Neva-Dance” Studio (1989-2001), curator, educator si director al Centrului de Artă „Casa Verde, director-coregrafic al Operei Galina Vishnevskaya (2008-2010), realizand coregrafia pentru spectacole precum „Tradiție” (bile Suvorov), „Război și pace”, „Două partide tradiționale” (Moscova), director artistic al festivalului „Ftmilj Fest„. La Academia de Balet din Rusia, ea predă dans istoric (studenți: Ekaterina Osmolkina, Yevgenia Obraztsova, Vladimir Shishov, Maria Yakovleva, Ekaterina Borchenko, Vladimir Shklyarov, etc.).

Are o bogata activitate artistică ca regizor, coregraf, pedagog și curator dar și ca manager fiind director artistic al mai multor teatre și festivaluri. În prezent predă dans istoric la Academia Vaganova din Sankt Petersburg.