Revolve Dance Festival

WINTER EDITION

6 – 11 Ianuarie 2020
Sala Rapsodia, Bucuresti

REVOLVEDance FestivalLet’s rise together!

Primul festival la scară largă care va avea loc la confluența dintre Occident și Est, dedicat tinerilor cu vârste cuprinse înre 9-19+ ani care îmbrățișează dansul drept o profesie viitoare. Misiunea noastră este să susținem, să promovăm și să dezvoltăm arta coregrafică, să identificăm și să susținem talentele autentice care s-au născut pentru dans.

Revolve este, așadar, mai mult decât un festival, este un mediu în care tinerii văd și sunt văzuți, în care pot să întâlnească personalități din lumea dansului, să lucreze și să fie evaluați de aceștia.

Evenimente Anterioare

7 – 21 iulie 2019 Summer Edition Revolve Dance FestivalSALA RAPSODIA, BUCUREȘTI

Revolve Dance Summer edition 2019 continuă seria de workshop-uri începute in 2017 si vine cu noutati in ce priveste pregatirea tinerilor dansatori. Astfel ca editia aceasta ne-am bucurat sa oferim in premiera in Romania, cursuri intensive de “ Pas de deux” si cursuri intensive exclusiv pentru baieti.

Intr-o lume in care baietii nu mai sunt directionati catre dans, din varii motive, iar liceele de coregrafie si teatrele ajung in imposibilitatea de a nu putea sa isi desfasoare activitatile in mod normal, Revolve Dance vine in intampinarea acestor lipsuri prin atragerea baietilor catre cea mai frumoasa arta, oferindu-le burse de participare la urmatoarele editii Revolve Dance!

Revolve dance isi pastreaza parteneriatele cu o parte dintre cele mai importante concursuri de dans din lume, stimuland tinerii participanti cu burse oferite de acestia.

Revolve Dance se bucura de un parteneriat EXCLUSIV in Romania cu cel mai important concurs de burse din lume care se adreseaza tinerilor dansatori, Youth America Grand Prix (YAGP) care a oferit premii in valoare aproximativ de $3500.

Au oferit burse de participare concursuri de notorietate mondiala cum ar fi:

International Ballet and Contemporary Dance Competition Domenico Modugno, Lecce, Italia – 8 burse,

TANZOLYMP, Berlin , Germania – 2 burse,

Livorno Festival – Concorso Danza, Livorno, Italia – 8 burse,

Ballet and Contemporary Dance Competition, Playa del Carmen, Mexic – 8 burse

Leto Ballet Summer School, Kranevo, Bulgaria – 6 burse

Evenimentul s-a desfășurat pe parcursul a 12 zile, constând în formare intensă, auto-cunoaștere și învățare într-un mediu și o companie excepțională.

Festivalul s-a încheiat cu „ora deschisa” pentru parinti si prieteni care a avut loc pe data de 20 iulie 2019 la Sala Rapsodia din Strada Lipscani 53, fiind urmata de premierea participantilor de către organizatori, invitați și profesori!

Profesori

 • Stanislav Belyaevsky (Classical, Character, boys classes) – RUSIA
 • Anastasia Dunets (Classical, Floor bar/yoga) – RUSIA
 • Nina Ivanovich (Historical, Stretching)- RUSIA
 • Pascal Allio (Contemporary)- France
 • Renee Kester (Contemporary)- S.U.A.
 • Misha Tchoupakov ( Classical, boys, Pas de deux) – RUSIA
 • Alexei Moskalenko ( Classical, boys, Pas de deux) – RUSIA-S.U.A.
 • Marina Saladino ( Floor bar, stretching)- RUSIA-S.U.A.

19-25 JUNE 2017First EditionRevolve Dance FestivalPALATUL UNIVERSUL, STR. ACTOR ION BREZOIANU 23, BUCUREȘTI

Revolve Dance Festival 2017 a reprezentat proiectul pilot al festivalului si a fost organizat ca workshop si hub sustinut de nume importante din lumea dansului.

Evenimentul s-a desfășurat pe parcursul a șapte zile, constând în formare intensă, auto-cunoaștere și învățare într-un mediu și o companie excepțională.

Festivalul s-a încheiat cu o gală care a avut loc pe data de 25 iunie la Teatrul Apollo 111 din Palatul Universul.

Spectacolul de închidere a fost susținut de participanții mici, urmat de premierea acestora de către organizatorii invitați și profesorii străin

Profesori

 • Stanislav Belyaevsky (Classical)
 • Anastasia Dunets (Classical)
 • Nina Ivanovich (Character)
 • Corina Dumitrescu (Classical Master Class)
 • Pascal Allio (Contemporary)
 • Ioana Marchidan și Arcadie Rusu (Contemporary)
 • Gigi Căciuleanu (Contemporary Master Class)

Galerie Video