Caridad Martinez Membră a Alvin Ailey American Dance Theater, Profesor de dans clasic la Dance Theatre of Harlem, Colaborator cu Ballet Beyond Borders
Profesor de dans clasic

Caridad Martinez a absolvit Escuela Nacional de Arte din Havana, Cuba. A studiat cu Fernando și Alicia Alonso, Joaquin Banegas, Azary Plisetski, Ramona de Saa, Karemia Moreno și Jose Pares. Ca dansatoare principală a baletului național din Cuba, ea a interpretat în cele mai importante teatre din Europa, America de Nord și de Sud și Asia, cu un repertoriu care a inclus Coppelia, Las Fille Mal Gardeé, La Sylphide, Pas de Quatre, Don Quijote, Les Corsaires , Apollo, Papillon și Times Out of Mind. Lucrări create special pentru ea au inclus Plasmaza, Muñecos, Dolores Santa Cruz en Cecilia Valdes și Cimarron, printre altele.

După ce a părăsit Baletul Național din Cuba, Martinez a creat și a condus The Havana Ballet Theatre printr-un concept creativ de teatru care a transformat artele spectacolului din Cuba în anii 80. De asemenea, a continuat să coregrafie pentru Hispanic Heritage Awards și pentru apreciatul film Julian Schnabel Before Night Falls.

Ea a antrenat grupul La Joven Guardia, format din cei mai talentați tineri dansatori cubanezi, sub conducerea Laura Alonso. Martinez a fost, de asemenea, director al Școlii de balet cubaneze din Veracruz, Mexic și a fost distinsă cu calitatea de membru onorific al Educatorilor de Dans din Mexic și Educatorilor de Dans din America.

A primit numeroase premii pentru coregrafiile sale de dans și teatru, inclusiv un premiu al Asociației Scriitorilor și Artiștilor din Cuba timp de doi ani consecutivi.

La New York, Martinez și-a împărtășit expertiza în calitate de director al Școlii și Conservatorului de Balet din Brooklyn, Director al Programului de Instruire în Balet și Curriculum la Ballet Hispanico, și profesor și Director al Programului de Vară al 92nd Street Y Harkness Dance Center.

A fost invitată la Școala de Balet Alberta din Canada, Conservatorul Annarella din Leiria, Portugalia și Școala Goh Academie din Vancouver, Panama, Republica Dominicană, Mexic și, cel mai recent, invitat special al directorului școlii JKO, Cynthia Gregory, pentru a împărtăși metodologia baletului cubanez cu profesori și studenți de la evenimentele Raising the Barre de la ABT, precum și prezentată în revista Pointe.