Carole ArboL’École de danse de Opera de Paris (prima divizie)Profesor de dans clasic

Carole Arbo s-a născut la Biarritz în 1961. Mama ei a fost dansatoare profesionistă la Théatre de Lyon, înainte de a deschide o clasă de dans la Biarritz. Și-a dat seama foarte repede de predispozițiile fiicei sale pentru această artă, iar părinții au decis să o înscrie la examenul de intrare la L’École de danse de Opera de Paris.

A intrat la Școala de Dans a Operei din Paris în 1973 și s-a alăturat Baletului Operei din Paris în 1979. A devenit “Quadrille” în 1980, „Coryphée” în 1984, „Sujet” în 1985 și „Première danseuse” în 1989. De atunci, a primit roluri solo de la Rudolph Nureyev în „Lacul Lebedelor”, „Cenușăreasa”, „Raymonda” și „Don Quijote”.

În același an Roland Petit a ales-o să danseze în „Debussy pour sept danseurs”, „Carmen et Le Loup” și Jérôme Robbins în „En Sol” și „Dances at a Gathering”.

În timpul unui turneu al Operei din Paris la Nîmes, pe 22 iulie 1993, unde a interpretat-o ​​pe Myrtha în „Giselle”, a fost numită „Danseuse étoile”, în același timp cu Nicolas Le Riche și Fanny Gaïda.

O foarte bună tehniciană, a fost interpretă a celor mai mari roluri din repertoriu clasic și contemporan și a contribuit la numeroase creații, cum ar fi „Annonciation”  de Angelin Preljocaj și „Le Rire de la Lyre” de José Montalvo.

A mai dansat în creații ale lui George Balanchine, Serge Lifar, Harald Lander, Maurice Béjart, Jiří Kylián, Twyla Tharp, Odile Duboc, William Forsythe, Jean-Claude Gallotta, Mats Ek.

A dansat pentru ultima oară la Operă în 2001, în „In The Night” de Jerome Robbins, cu Manuel Legris ca partener.

Carole Arbo a devenit apoi profesor de dans clasic (prima divizie) la școala de dans a Operei din Paris.

Este decorată de către Ministerul Culturii  „Chevalier de l’Ordre national du Mérite.”