Nina Ivanovich
Profesor de Dans Istoric și de Caracter la Academia de Balet Vaganova din Sankt PetersburgProfesor de dans istoric, dans de caracter și instructor de stretching

Nina Ivanovich s-a născut pe 28 octombrie 1961 în orasul Turda (România). A absolvit Academia de Coregrafie Vaganova din Leningrad.

Din 1980-1982 a studiat la București cursuri de regie „Roma-film“. În 1994 a absolvit Pedagogia la Academia de Balet Vaganova (profesori: I.A.Trophimova, L.Ye. Goncharova, G.P.Konischev, N.N. Serebrennikov). Nina a lucrat în teatrul „Young Ballet” (1980-1986), Opera și Balet „Opera Ateneum”, București (1980-1986). Are o bogată activitate artistică ca regizor, coregraf, pedagog și curator, dar și ca manager organizator. A fost director artistic al Teatrului „Neva-Dance” Studio (1989-2001), curator, educator și director al Centrului de Artă „Casa Verde, director-coregrafic al Operei Galina Vishnevskaya (2008-2010), realizand coregrafia pentru spectacole precum „Tradiție”, „Război și pace”, „Traditional Russian balls” (Moscova).

Din ’91 până în prezent a pregătit elevi precum: Ekaterina Osmolkina, Evgenia Obraztsova, Vladimir Shishov, Maria Yakovleva, Ekaterina Borchenko, Vladimir Shklyarov, Andrey Ermakov, Renata Shakirova, Ernest Latypov, cât și elevi care se pregatesc pentru concursuri (câstigători ai „Youth, Skill, Present”, Dresden) și toate competițiile de dans din Rusia.

În prezent predă dans istoric si de caracter la Academia de balet Vaganova din Sankt Petersburg.