Pascal Allio

Pascal Allio
Dansator, Coregraf și Profesor            Dans Contemporan

Dansatorul, coregraful și profesorul de origine franceză Pascal Allio, s-a născut în 1964 la Nantes, mutându-se la Paris odată ce și-a început carieră în lumea artistică. Este câștigător al premiului I la ediția a IV-a a Concursul Internațional de dans contemporan de la Paris, actor în producții cinematografice de lung-metraj precum Dry Cleaning (1997).

După ce a dansat pentru Andy Degroat și Mickael O’Rourke, Pascal s-a reunit cu echipa Christinei Bastin în 1988, urmând-o până în 2004, deși în paralel a dansat pentru Daniel Larrieuui și pentru Cre-Ange. În 1997, la festivalul de la A`vignion, Jean Gaudin i-a dedicat un solo.

În 2006 a întreprins primul său proiect personal, Visa Game, implicându-se în interpretare, concept și coregrafie, împreuna cu Cosmin Manolescu. În 2007 a interpretat Excite d`Annabelle Bonnery, Kyrille 3 și Jacques Fargearel. În 2008-2009, a colaborat la crearea Fleurs sanglantes de Serge Ambert.

În 2011-2012 și-a continuat drumul în a interpreta împreuna cu Phillippe Lafeuille, Cendrillon Ballet. După anii 1990, s-a dezvoltat că profesor pentru dansatorii profesioniși și amatori atât din Franța, cât și din alte țări, profesând în școlile de profil și implicându-se în numeroase ateliere și proiecte de dans, că pedagog, coregraf și artist.

De la primii săi pași de dansator și interpret, Pascal Allio nu a încetat să meargă în avangardă. El a căutat întotdeauna să exploreze noi teritorii și să se confrunte cu experiențe inedite, refuzând să se inchisteze într-o mișcare forțată sau într-o singură formă de expresie.